Coaching voor ouders

‘Je ziet wat je doet, het voelt niet goed en toch lukt het niet om anders te reageren, daar gaan we aan werken!’

Naar welke begeleiding ben je op zoek? 
Individuele oudercoaching / Relatiecoaching, ouderteam /
Succesvol scheiden / coaching samengesteld gezin / Mindful opvoeden

 
2019_TressanPraktijkzachter.jpg

Relatiecoaching / ouderteam

Met de komst van een kind verandert de relatie tussen de ouders als partners. Dat is niet vreemd: je bent ineens niet alleen meer partners, maar ook ouders. De nieuwe rol betekent dat een aantal zaken verandert. Gebroken nachten zorgen voor vermoeidheid, en ook hooggespannen verwachtingen, kunnen ouders sneller prikkelbaar maken, waardoor er ruzies of conflicten kunnen ontstaan. Dit kan leiden tot spanningen en relatieproblemen. Chronische conflicten of een relatiebreuk tussen ouders hebben grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. 

Terwijl je als ouders juist wilt samenwerken, een sterk veilig ouderteam wilt vormen, met daarin rust en kalmte. De relaties tussen ouders wordt sterker als zij effectief met elkaar kunnen communiceren, conflicten kunnen hanteren en hun emoties reguleren. Vanuit rust en helderheid focussen we samen op wat belangrijk voor jullie is en hoe daar praktische stappen in te zetten zijn. Kinderen zijn imitators, geef ze iets geweldigs om te imiteren!

Individuele oudercoaching

Kinderen opvoeden is de meest fantastische echter ook de meest lastige baan die er is. De verschillende rollen die je vervult vragen veel van je en een goede balans vinden is lastig. Alles moet je zelf ontdekken en soms houden kritische en negatieve stemmetjes in je hoofd je volledig in de greep. En wanneer je ziet wat je doet, het voelt niet goed en tóch lukt het niet om anders te reageren, dan voel je je onmachtig en beklemd. Dan verlang je naar overzicht, rust en een onbevangen, vrijer gevoel. 
Veel ouders herkennen zo’n lastige periode in hun leven. Als jij merkt dat je hierin vast zit, dan mag je om hulp vragen! Dit hoef je niet alleen te doen. Met een heldere positieve begeleiding ontwar je verwarrende emoties. We kijken samen naar jouw drijfveren, naar je communicatie, je overtuigingen. Naar welke gedachten bij jou de regie voeren. Door inzicht te krijgen in jouw drijfveren begrijp je beter waarom je doet wat je doet. 
Ben jij er klaar voor om weer koers te zetten?


Succesvol scheiden

Je bent aan deze scheiding begonnen met de beste intenties. Je wil het graag goed regelen voor je kinderen, op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaan en zeker niet in een conflict terechtkomen waar je kinderen onder lijden.
Maar vaak loopt het toch anders. Voor je het weet beland je toch ineens in een strijd met je ex. Omdat er vaak zoveel pijn en onbegrip is kan de situatie snel escaleren.

Het kan ook anders! De drie belangrijkste boosdoeners die een succesvolle scheiding belemmeren zijn negatieve emoties, slechte communicatie en een conflictstijl die conflicten creëert in plaats van oplost. Scheiden is veel moeilijker dan je denkt, maar je kunt leren om succesvol te scheiden, zodat je uiteindelijk naar volle tevredenheid het scheidingsconvenant kunt ondertekenen. 

Het 3 stappenprogramma

  • Wil je onderhandelen met je ex partner in plaats van strijden?

  • Wil je een methode die vechtscheiden voorkomt, of ervoor zorgt dat de vechtscheiding stopt?

  • Wil je geen kostbare tijd en kosten verspillen aan onnodig lange trajecten omdat de emoties van één van de partijen ervoor zorgt dat het uit de hand loopt?

  • Wil je in het grotere belang van je kinderen de juiste vaardigheden leren en een kwalitatief goed ouderschapsplan opstellen?

Het 3 stappenprogramma ondersteunt:
1 - Meer inzicht in de emoties en dynamiek van je scheiding
waardoor je er meer grip op krijgt.
2 - Beter communiceren waardoor je niet in een conflict belandt.
3 - Hoe je uit een conflict stapt of blijft.

Tressan begeleidt jullie (en jullie kind(eren)) in de misschien wel moeilijkste fase van jullie leven. 

Samengesteld gezin

Het klinkt heel gezellig, een samengesteld gezin. Bovendien betekent het dat er een nieuwe liefde is gevonden en dat er een nieuwe hoopvolle tijd aanbreekt. Toch gaat zo’n fusie niet altijd zonder slag of stoot. Ieder gezin heeft zijn eigen dynamiek, eigen normen en waarden en dingen die belangrijk worden gevonden in de opvoeding. En vaak zijn er ook nog ex-partners in het spel. Hoe vindt iedereen weer zijn plek in de nieuwe situatie?  Hoe gaan de kinderen om met  eventuele nieuwe broertjes/zusjes? Hoe stel jij je op tegenover de kinderen van je partner en hoe vind jij dat hij omgaat met jouw kinderen? 

Het vorm en inhoud geven aan een nieuwe relatie met ‘niet eigen’ kinderen is een intensief proces van aftasten, luisteren, praten, geven en nemen. 


Mindful opvoeden

 ‘Wat was het een mooie dag vandaag, hè mama?’ Hoe kan dat eigenlijk?
Kinderen kopiëren ons gedrag als ouder. Er ontstaat daarom een totaal andere dynamiek als je als ouder de dingen met aandacht doet. En niet alleen voor je kind: ook voor jou zelf en voor de relatie met je partner. 

Mindful opvoeden is populair omdat het werkt. Je zelfkennis groeit, je krijgt inzicht in stress veroorzakende gedachten binnen het gezin. Het is een praktische vaardigheid, toegankelijk en inpasbaar in elk leven, zelfs (of juist) als je het heel erg druk hebt. Mindful opvoeden is ontdaan van zweverigheid en speciaal doorontwikkeld voor westerse mensen met een vol druk bestaan. Mindful opvoeden is ont-stressen en weer genieten van het opvoeden.

Neem contact op voor meer informatie